Rovinj látnivalói – Webkamera Rovinj – Limski fjord

Rovinj látnivalói. Rovinj webcam – Isztria – Webkamera Rovinj – Rovigno – Rovinj látnivalók – Isztria látnivalók – Limski fjord

Rovinj látnivalói

Rovinj látnivalói. Rovinj webcam – Isztria – Webkamera Rovinj – Rovigno – Rovinj látnivalók – Isztria látnivalók – Limski fjord

> >

Rovinj látnivalói

Isztria közel van

Rovinj látnivalói Az Adria legnagyobb félszigete az Isztriai félsziget. Az Önhöz legközelebb eső mediterrán tengerpart távolsága Budapesttől mindössze csak 560 km. Egyes európai városoktól pedig: Ljubljana 130 km, Velence 210 km (autóúton), Bécs 510 km, München 550 km, Pozsony 610 km. Ma már a Magyar határtól nagyon gyorsan és kényelmesen végig autópályán haladva juthatunk el az isztriai félszigetig.

Természeti szépségek

Rovinj látnivalóiA régió turisztikai vonzerejéhez kétségtelenül hozzájárul a 445 kilométer hosszú tagolt és "zöld" tengerpart, a kristálytiszta és gyönyörűen kék tenger és a változatos strandok, melyek lehetnek sziklásak vagy apró-kavicsos partszakaszok, melyek minden korosztálynak megfelelőek, különösen a gyermekes családok körében nagyon kedveltek, de ne feledkezzünk meg azokról a megbúvó öblökről se, melyekben érintetlen és buja növényzet védi a magányt és intimitást kedvelőket. Az egész Isztriai félsziget bővelkedik a szebbnél-szebb látnivalókban, természeti szépségekben vagy a gasztronómiai élvezetek tekintetében is kiemelkedik.

Gazdag történelmi és kulturális örökség

Limski fjordAz Isztriai félsziget a Horvát riviéra legnagyobb félszigete, melynek területe 3161 négyzetkilométer. Ez az egyedülálló és érintetlen tájegység Közép-Európától egészen a langyos Adriai-tengerig terül el. Az Adriai tenger, mely Isztria két partját mossa, itt hatol be a legmélyebben Európa közepébe. A Földközi tenger hatásának köszönhetően itt télen sem esik a hó, a nyár pedig hosszú, (korán kezdődik és sokáig tart) napos és nagyon meleg. Isztria az Európai földrész egyik legnaposabb része, amely elbűvölő és festői tájaival, középkori hegyi és tengerparti városkáival és gyönyörű tengerpartjaival vár mindenkit.

Egészséges és házias koszt

Rovinj látnivalókRovinj mint a legtöbb tengerparti mediterrán város a halételeiről a és az olasz hatás miatt a tésztaételeiről a leghíresebb. Ha valami nagyon finom “isztriai” specialitásra vágyik, akkor kóstolja meg a Limski Fjordban tenyésztett osztrigát, a sült halakat, grillezett tintahalat, az isztriai vörösbort, az isztriai zupát a fuži sa žgvacetom-t (házi készítésű tészta pikáns szósszal) és a teran és prošek borokat is valamelyik borpincében.

Fejlett idegenforgalmi kínálat

Rovinj látnivalók

Idegenforgalmi szempontból Horvátország legfejlettebb régiója az isztriai félsziget, Rovinj pedig ennek egy kiemelt városa. Isztriában a turizmusért és a turizmusból élnek és ennek megfelelően az itt élők mindent meg is tesznek azért, hogy az idelátogatók felejthetetlen élményekkel távozzanak. A legjelentősebb turisztikai központok a nyugati parton találhatók és egészen a Kvarneri régió csúcsában fekvő Rijekáig, terjednek. Isztria partján tizenhét korszerűen felszerelt jacht kikötő fogadja a kisebb és nagyobb hajókat, vitorlásokat. Belső Isztrián gyógyfürdő, számos vadászterület, és festői kisvárosok közöttük a világ legkisebb városa: Hum várja az ide látogatókat. Itt van még a híres hegytetőre épült Motovuni erőd is, ami ma természetvédelmi terület és az Isztriai régió fővárosa Pazin is.

Változatos programok, ideális éghajlat

Rovinj látnivalók

A rovinji városvezetés rendkívül nagy figyelmet fordít az idelátogató vendégek igényes szórakoztatására. Sok és különböző stílusú fesztivál, minden korosztály számára, koncertek, és kulináris programok várják a turistákat. A sport szerelmesei sem fognak csalódni, de a fő hangsúly a romantikán, a romantikus programokon van.

Szívélyes házigazdák

Limski fjord

Ami egész Isztriai félszigetre talán a legjellemzőbb, az a házigazdák egyszerű és szívélyes vendégszeretete, vidám és zajos természete, és az őszinte igyekezetük, hogy a hozzájuk ellátogató vendégek kedvébe járjanak. Ez az a gazdagság, ami elutazáskor nem csomagolható be a bőröndbe, de kitölti az ember lelkét egészen a következő nyaralásig.

Webkamera Rovinj , Rovinj webcam, Rovinj webcameraA teljes-méretű webkamera kép betöltéséhez, néha várni kell egy kicsit!Rovinj webkamera, rovinj webcamera
Rovinj webkamera: Polgármesteri hivatal
Rovinj webkamera, rovinj webcamera
Rovinj webkamera: La Piazza
Rovinj webkamera, rovinj webcamera
Rovinj webkamera: Panorama
Rovinj webkamera, rovinj webcamera
Rovinj webkamera: Sv Eufemija

Rovinj látnivalói, Látnivalók Rovinj

rovinj látnivalók A horvát tengerpart legromantikusabb, legszebb és legtisztább város Rovinj, amit az Adriai-tenger északi részén, Magyarországhoz igen közel találhatunk. A város évről-évre igen népszerű turistacélpontja egyre több embernek. Rovinjt szépsége miatt az Adria ékkövének nevezik. A turizmus ellenére a város ma is aktív halászfalu, így minden nap friss halat vehetünk a halpiacon. Zegzugos, macskaköves utcák, hangulatos házak, pálmafák, ódivatú kikötő, és az óváros dombja, tetején a jelképnek számító Szent Eufémija templommal jellemzi a várost. A véletlenül erre járó utazó szinte azt hiheti, hogy Olaszországban van, mely érzést tovább erősítheti a kétnyelvű (olasz/horvát) utcatáblák és feliratok is.

Szent Eufemia templom

rovinj látnivalók Rovinj leghíresebb látnivalója és egyben a jelképe is az óváros tetején álló Szent Euphemia templom. A dombról és a templom harangtornyából egész Rovinjra rálátni, (szép időben még Velencét is látni) felülről szemlélhetők az óváros házai, a kikötő, a Katarina sziget és a tengerpart. A Szent Eufémia templom a 17. században, barokk stílusban épült. Az épületben Szent Eufémia 3. századi szarkofágja található, melyet a legenda szerint Rovinjnál vetett partra a tenger.

Az óváros

rovinj látnivalók Kétségtelen, hogy Rovinj a tenger felől a legszebb. Ha kisétálunk a nagy mólóra, egy keveset megtapasztalhatunk a város sokszínűségéből. Balra a kopott és régi óváros, melynek első házsora közvetlenül a tengerpartra épült, és viharos időkben egészen az első emeleti ablakokig felcsap a parti előtt elhelyezkedő sziklákon megtörő tengervíz. Jobbra a nyüzsgő kikötő kávézókkal, ajándékboltokkal. Szemben pedig a műemlékekkel és elegáns öreg házakkal körülvett, tágas Tito tér, melynek egységes hangulata szinte lehengerli az embert.

A Limski fjord, Limski kanal, Limski csatorna

rovinj látnivalók Rovinj látnivalói között a legnépszerűbb a Limski fjord vagy magyarosabban Limski csatorna torkolatánál találjuk Európa legnagyobb naturista kempingjét, A Vallalta kempinget. A keskeny és kristálytiszta öböl 9 km hosszan nyomul be a szárazföldbe. A Limski fjord átlagos szélessége csak 600 méter, mélysége 30 m, a szárazföld pedig sokszor 100 m magasságban emelkedik a víz szintje fölé. A kanyargós Limski fjord környező területe nemzeti park minősítésű. A szárazföld belsejéhez közelebbi részeken kagyló és osztriga telepeket találunk, ezek termékei a Limski fjord közeli éttermekben megkóstolhatóak. A fjord sziklafalai mellett sétálva barlangokra lelhetünk, melyek leghíresebbike a Romualdo-barlang, ahol a Benedek-rendi Sveti Mihovil- Szent Mihály kolostor alapítója élt a 11.ik században. A kolostor szédítő magasságban levő maradványai a Limski fjord végén található öböl déli részén láthatók. A Limski fjord egykor a Lim folyó tengeri torkolata volt, azonban idővel a folyó föld alatti vízfolyássá változott-alakult át.

A Főtér, trg. Tito, Tito tér …

Rovinj webkamera - Rovinj webcam A Tito tér Rovinj központja, itt vannak nyáron a koncertek és itt van a legtöbb étterem és kávézó is. A térre érkezőket egy díszkút fogadja, aminek a tetején egy kisfiú szobra áll, aki egyik karjával egy óriási halat ölel át és a hal szájából pedig víz csobog. Alatta dombormű, amelyen a kútra vízért érkező emberek láthatók. Az óratorony vörös épülete a kúttól jobbra magasodik. Homlokzatán egy oroszlán domborműve látható.

Ossza meg
ismerőseivel is: